Håndklæder til bådturen – Disse typer bør du overveje

Håndklæder til bådturen og til rejsebrug generelt bør være lette og stærkt absorberende. Der findes mange typer og størrelser på markedet, og spørgsmålet er, hvad du skal vælge? To ting er særlig vigtige, nemlig den rigtige størrelse og det korrekte materiale. Derpå kan du så vælge din favoritfarve og den slags.

Hvor stort skal håndklædet være?

Der findes nogle generelle regler for håndklæders størrelser, og de ser sådan her ud:

  • 40 X 60 cm: Små håndklæder til at tørre hænder
  • 50 X 100 cm: Mellemstørrelse, til hænder, ansigt og kort hår
  • 70 X 140 cm: Normal størrelse badehåndklæde
  • 100 X 150 cm: Badelagen, velegnet til strandbrug

Ovenstående er retningslinjer. Der findes håndklæder i andre mål, men som udgangspunkt bør du vælge efter denne tommelfingerregel. Som regel vælger man typisk den normale størrelse badehåndklæde. Med 70 X 140 cm har du nok håndklæde til at tørre dig efter bad, også hvis du har langt hår. Samtidig er håndklædet stort nok til at ligge på. Læs mere om hvor de forskellige typer håndlæder, størrelser og hvilken kvalitet som passer til dig.

Det næste spørgsmål vedrørende håndklæder er endnu vigtigere end selve størrelsen, nemlig hvilket materiale, håndklædet skal være fremstillet af? Hjemme i boligen har de fleste af os håndklæder lavet af bomuld, og det fint nok, når du ikke skal slæbe på dem, og du i øvrigt kan skifte og vaske håndklæder nærmest så ofte, det passer dig. Men når du er ude, stiller sagen sig anderledes.

Mikrofibre

Håndklæder til udendørs aktiviteter bør dels være lette, dels være særlig godt absorberende og dels være hurtige at tørre. Disse betingelser opfylder håndklæder fremstillet af forskellige typer mikrofibre. Nogle typer håndklæder af mikrofibre er endda behandlet med et stof, der hæmmer udviklingen af lugtfremkaldende mikroorganismer. Så du kan slippe for et ‘fimset’ håndklæde.

Håndklæder fremstillet af mikrofibre betegnes ofte som enten letvægtshåndklæder eller rejsehåndklæder. Fælles for denne type håndklæder er, at de er meget lette, generelt vejer de kun en tredjedel af et bomuldshåndklæde i tilsvarende størrelse. Ligeledes fylder håndklæder af mikrofibre betydelig mindre.

Lige så vigtigt er det, at håndklæder af mikrofibre absorberer bedre end bomuldshåndklæder, og efter brug behøver du blot at vride mikrofiberhåndklædet hårdt, så er det i princippet tørt og klar til brug igen. Altså er det ikke nødvendigt at vente på, at håndklædet skal tørre, inden du kan pakke det ned i tasken.

Du bør derfor utvivlsomt vælges blandt udvalget af mikrofiberhåndklæder. De er lette, fylder kun lidt, absorberer virkelig godt og tørrer næsten straks. Præcis hvor stort dit håndklæde til brug væk fra hjemmet skal være, afhænger naturligvis af dine konkrete behov. Mikrofiberhåndklæder findes også i de helt store størrelser til strandbrug, så kan brede dig i solen.